Twintig ordners en acht dossiers overgelegd in drugszaak
07 Nov 2014, 01:00
foto


In de drugszaak waar de verdachte Neelchand R. terecht staat, zijn er twintig ordners en acht dossiers aan informatie overgelegd. Rechter Sieglien Wijnhard heeft de raadsman Robby Dens in de gelegenheid gesteld om deze dossiers door te nemen. De zaak werd uitgesteld naar de rechtszitting van 20 november.

Cynthia Klein, officier van justitie, heeft een celstraf van acht jaar geëist onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een geldboete van SRD 25.000 of een hechtenis van een jaar. Hem is ten laste gelegd deelname aan een criminele organisatie en in- en uitvoer van cocaïne. De verdachte kwam in beeld nadat de politie gesprekken getapt had. In deze zaak zijn er meerdere aanhoudingen verricht.

Klein heeft eerder aangevoerd dat de verdachte uitweek naar Guyana toen hij merkte dat de politie een inval deed en naar hem zocht. Hij hield zich daar schuil. Ook gebruikte hij een andere naam: Sunil Seebaran. In 2010 werden met justitiële toestemming telefoongesprekken afgetapt, nadat er een rapport en een analyse waren opgemaakt. Bij de gesprekken ging het over drugs, locaties en serienummers van vliegtuigen. Zo werd de verdachte Neelchand R. in beeld gebracht en aangehouden.

Uit de communicatie bleek dat Wikaash G. voor de verdachte werkte. Zo zou hij een kilo cocaïne aan een klant gegeven hebben. Een andere klant haalde drie kilogram cocaïne thuis bij hem op. Ook had hij telefonisch contact met de verdachte. Een keer kreeg hij een waarschuwing en moest hij meteen weggaan van een bepaalde locatie. Dit, omdat er aanhoudingen verricht zouden worden. Wikaash G. ontkende alles. Hij beweerde nooit drugszaken voor zijn neef, Neelchand R., gedaan te hebben. Ook zou de verdachte hem nooit met zoiets benaderd hebben.
De verdachte beweerde dat het mobiele nummer waarop er steeds gebeld werd niet van hem was en dat hij dit ook niet kent. Bij onderzoek bleek dat het nummer op naam van zijn vrouw geregistreerd staat. De verdachte bleef ontkennen en beweerde steeds dat hij dat nummer niet kent. Er stond ook een opsporing van Neelchand R. in de krant. Hij werd op 1 juli 2013 aangehouden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May