Samenwerken op ressortniveau zal partijen winst opleveren
07 Nov 2014, 08:00
foto


Hardeo Ramadhin gaf bij een inleiding over het huidige kiesstelsel van Suriname aan, dat politieke partijen bij eventuele samenwerking bij de verkiezingen, meer zetels zullen behalen. Ramadhin sprak woensdag bij de politieke kadertraining die de Pertjajah Luhur verzorgt voor haar leden. Hoe meer politieke partijen samenwerken, hoe beter dat is voor het behalen van zetels. Als voorbeeld haalde hij aan het Nieuw Front in Commewijne, die in 2000 met 43% van de stemmen drie van de vier zetels behaalde, zuiver omdat het een samenwerkingsverband betrof.

“Ik heb cijfermatig aangetoond dat samenwerken op rr-niveau zeker winst oplevert. Bij apart gaan, gaat de partij of combinatie met de meeste stemmen er met alle rr-zetels vandoor,” zei Ramadhin. Evenals PL-voorzitter Paul Somohardjo heeft hij ervoor gepleit om op rr-niveau samen te werken en in groter verband de verkiezingen in te gaan. “Hoe meer politieke partijen, hoe beter,” stelde de inleider.

PL-ondervoorzitter Raymond Sapoen, trekker van de training, zegt dat de kadertraining gezien moet worden in het licht van de laatste etappe naar de verkiezingen toe. Deelnemers zullen vooral praktische kennis opdoen. Het is de eerste keer dat de partij een dergelijke training voor haar leden verzorgt. Het belangrijkste doel is een kwalitatieve verbetering van het werk naar de partij toe. De training duurt twee maanden en wordt afgesloten met een certificaat.

Somohardjo stelt dat met het oog op de verkiezingen van 25 mei 2015 de overwinning zo goed als binnen is, maar belangrijk is dat sleutelposities moeten worden bekleed en daar moet de partij de juiste, capabele mensen voor hebben. Een ieder moet over de nodige skills beschikken, ongeacht welke functie iemand bekleedt. Hij verzorgde een inleiding over de politieke historie van de partij en gaf eveneens een voorbeschouwing van de verkiezingen 2015.

Karin Refos gaf bij de start van de training een aantal waardevolle adviezen mee aan de deelnemers. “Rise and shine!” luidde één van de adviezen tijdens haar inleiding met als thema ‘Het succes van politieke participatie’. Daarmee gaf ze aan dat je ervoor moet zorgen plezier te hebben in het werk dat je moet doen, elke dag weer. Doorgaan ondanks de tegenslagen hoort daar ook bij. Partners en vrienden die je durven zeggen wanneer je een fout hebt gemaakt, zijn volgens de senior trainer uitermate waardevol. “Aan jaknikkers heb je niks”, stelde Refos. Wie politiek bedrijft, zou zich volgens haar ook continu moeten laten bijscholen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May