SOL-prijs ongelode benzine ook naar SRD 4,18
06 Nov 2014, 18:00
foto


Ook de prijzen van oliemaatschappij SOL gaan vanaf vrijdag flink omlaag. De prijs van ongelode benzine keldert van SRD 4,25 naar SRD 4,18 per liter. De nieuwe prijs is vandaag vastgesteld door het ministerie van Handel en Industrie.

Bij Gow2 kost een liter benzine eveneens SRD 4,18. Een liter diesel kost bij GOw2 SRD 4.21. De dieselprijs van SOL is nog niet aangepast en blijft nog op SRD 4.37, maar zal bij de volgende vaststelling van de prijs omlaag gaan. Een liter ongelode benzine met additieven kost bij SOL SRD 4,24. Gow2 verkoopt geen super unleaded.

Op de wereldmarkt blijft de prijs van ruwe olie droppen. Dit komt omdat de vraag naar olie lager is dan verwacht werd. De economische activiteiten in India en China groeien niet zo hard als werd verwacht. Ook de Verenigde Staten importeert veel minder olie uit Saudi Arabië en uit Afrikaanse landen. De olieproducerende landen verenigd in Opec, hebben maatregelen getroffen om minder te produceren. Landen die afhankelijk zijn van slechts enkele producten, komen in problemen. Dit geld ook voor Suriname waar olie en goud de belangrijkste verdieners zijn van deviezen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May