CLAD-onderzoek gaande tegen dc Ramdhani
07 Nov 2014, 02:00
foto
Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling


De Centrale Lands Accountants Dienst (CLAD) is bezig met een onderzoek naar vermeende onrechtmatige handelingen van districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani. Dit bevestigt minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling. Het bevreemdt de bewindsman dat mensen die geacht worden beter te weten, met ongenuanceerde uitspraken komen als zou er vanuit het ministerie niets zijn gedaan aan de zaak Ramdhani, die dc was van Saramacca. Hij is nu dc van Coronie.

“Wij hebben conform de comptabele regels en zoals het goede bestuurders betaamd, een intern onderzoek ingesteld. De dc is ontboden door mij en heeft een verklaring afgelegd bij de directeur”. Betterson wijst er op dat het zijn ministerie is geweest dat deze stappen heeft ingezet zonder dat er formeel een klacht binnen is gekomen. “Het enige wat wij aan informatie hadden, zijn de beschuldigingen via de pers”, zegt hij. “De dc heeft zijn zegje gedaan en wij hebben hem volgens het bestuursrecht ook gehoord en aangegeven dat er een verder onderzoek komt in deze zaak. We hebben verder op 20 oktober de procureur-generaal ingeschakeld. Op 27 oktober is een schrijven gericht naar collega minister Financiën met het verzoek om via zijn werkarm Clad een onderzoek in te stellen naar de aantijgingen en beschuldigingen richting de dc”. Wat nu gebeurt, is dat wij het onderzoek afwachten", geeft Betterson aan.

De minister stelt dat dit de formele stappen zijn die het ministerie dient te bewandelen "en niets anders dan wat door anderen die het beter weten wordt gesuggereerd", meent Betterson. De burger Aroen Mangroe heeft onlangs, zaken van de dc die het daglicht schuwen, aan de grote klok gehangen. Hij is onder andere gestapt naar dagblad Suriname met onder meer bestelbonnen waarmee gefraudeerd zou zijn. De dc zou ook geprobeerd hebben hem om te kopen. Mangroe beweert dat Ramdhani ten eigen bate valselijk bestelbonnen op zijn naam heeft laten opmaken voor de aanschaf van allerlei goederen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May