Ontevreden leerkrachten naschoolse opvang naar DNA
06 Nov 2014, 09:00
foto


Leerkrachten die ontevreden zijn omdat ze ingezet worden voor het project Naschoolse Opvang, gaan vandaag om 10.00 hun ongenoegen uiten tegenover de vaste assembleecommissie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Deze groep roept alle leerkrachten op om zich te begeven naar het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA).

De voorzitter van de vaste commissie, assembleelid Melvin Bouva (Mega Combinatie/'NDP) heeft tijdens de uitzending van Bakana Tori op de SRS een afspraak gemaakt met de ontevreden leerkrachten. De groep vindt dat er totaal niet gecommuniceerd is over deze kwestie door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Een deel van de leerkrachten volgt opleidingen in de middag en avond. Zij moeten zich 12.00 tot 17.00 uur beschikbaar zijn voor de Naschoolse Opvang, die maandag zal beginnen.

Onderwijsdirecteur Robert Peneux is niet onder de indruk van de groep die volgens hem onwillig is. Hij deelde in het programma mee dat 338 leerkrachten getekend hebben voor de Naschoolse Opvang. 37 leerkrachten zouden een weigerachtige houding hebben aangenomen. Hij merkt op dat mensen moeten werken voor hun geld en niet met drogredenen moeten komen. Wie bezwaar heeft, moet individueel aantonen op grond waarvan niet meegewerkt kan worden aan de Naschoolse Opvang.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May