OIC-IsDB-conferentie geeft dringende hulp Ebola-landen
06 Nov 2014, 01:00
foto


Er komt dringende financiële hulp vanuit de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) en de Islamic Development Bank (IsDB) naar de landen die door de Ebola-epidemie zijn getroffen. Behalve financiële hulp, krijgen de landen ook materiële middelen, apparatuur en benodigdheden evenals opgeleide gezondheidswerkers en aanverwante hulpkrachten.

De toezeggingen zijn gedaan op de gezamenlijke OIC-IsDB conferentie die woensdag is begonnen op het OIC-hoofdkwartier in Jeddah, Saoedi-Arabië. De IsDB geeft Guinee US$ 45 miljoen opgedeeld in twee overeenkomsten. Voor de armoedebestrijding is US$ 10 miljoen bestemd en voor gezondheidsprogramma’s US$ 34 miljoen, inclusief US$ 6 miljoen voor de bestrijding van Ebola. In de marge van de conferentie zijn de twee overeenkomsten getekend door IsDB-president Amhad Mohamed Ali en Mohamed Sharief, ambassadeur van Guinee in Saoedi-Arabië.

De IsDB heeft ook een hulppakket van US$ 10 miljoen aangekondigd. Het bedrag moet dienen als startkapitaal om extra middelen van onder andere niet gouvernementele organisaties te vergaren om het Ebola-virus te bestrijden. Voor het Donka Ziekenhuis in Guinee heeft het Saoedische ontwikkelingsfonds US$ 30 miljoen bijgedragen.

Veel van de organisaties, instellingen en individuen die de conferentie bijwonen hebben hun bereidheid uitgesproken om financiële en technische bijstand te bieden aan de getroffen landen om hun gezondheidssystemen en structuren te versterken. De conferentiegangers hebben de noodzaak van een effectieve, gecoördineerde en snelle reactie op de Ebola-epidemie herhaald. Het is noodzakelijk om de gemeenschap te mobiliseren, om publieke bewustwording te creëren en om mensen op te leiden die kunnen omgaan met situaties die ontstaan als gevolg van deze epidemie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May