Voetballers Vallei en Alleyne op vrije voeten
06 Nov 2014, 00:00
foto
Jurmen Vallei van IMT (foto links) en Giovanni Alleyne van Notch tijdens de training woensdag.


De voetballers Jurmen Vallei en Giovanni Alleyne die voor het Surinaams Nationaal Leger (SNL) uitkwamen en overgestapt zijn naar Inter Moengo Tapoe en SV Notch, zijn na twee weken te zijn opgesloten, weer op vrije voeten. Zij waren aangehouden nadat ze als soldaat zich schuldig hadden gemaakt aan dienstweigering en plichtsverzuim. Coalitiepartner tevens eigenaar van beide clubs uit Moengo, Ronnie Brunswijk, die zijn hand boven het hoofd van deze jonge voetballers hield, was boos over de aanhouding. Hij kreeg de toezegging dat er geen sancties zouden volgen.

Op het hoogste niveau werd volgens Brunswijk over de overstap van deze jongens onderhandeld. Brunswijk kreeg de toezegging dat de zaak in der minne zou worden geschikt. De militairen zouden, omdat ze niet meer voor de hoofdklasseclub SNL uitkwamen, uit de dienst moeten. Zij zouden te werk gesteld worden bij het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). De voetballers leefden in de veronderstelling dat dit ook zou gebeuren, en hebben zich niet meer aangemeld aan het werk. De afgesproken afhandeling vond tot grote verbazing van Brunswijk niet plaats. Volgens hem zijn de afspraken terzijde gelegd. De jongens werden opgepakt en opgesloten.

Gisteren waren Vallei en Alleyne aanwezig op de training van hun respectieve clubs. Zij hebben van Defensie reeds groen licht voor de overplaatsing naar het ministerie van TCT, zoals afgesproken met Brunswijk. Minister Lamuré Latour van Defensie heeft op een schrijven van collega Falisie Pinas van TCT over de overplaatsing gereageerd. Latour heeft Pinas voorgehouden dat de militaire procedure bij de afhandeling dient te worden gevolgd. De twee militairen hebben hun straf intussen uitgezeten. Met een brief moeten ze donderdag de verschillende afdelingen van Defensie aflopen om de administratieve zaken af te handelen. Ze hopen evenals de clubleiding dat de rancune vanuit het Nationaal Leger vanwege de overstap tot het verleden zal gaan behoren. Beide sporters hebben ook op het hoogste niveau gespeeld en willen ook verder het land blijven dienen. Dit weekeind komt Inter Moengo Tapoe tegen SNL uit en Notch speelt thuis tegen Boma Star in het Ronnie Brunswijk Stadion.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May