Muloschool begin tweede schooljaar officieel geopend
06 Nov 2014, 04:00
foto
Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling probeert de 'schoolbank' van de Muloschool Botromankiweg uit. (Foto: Raoul Lith)


De muloschool Botromankiweg is woensdag na 13 maanden officieel geopend. "We zijn op 1 oktober 2013 gestart met 34 leerlingen. Maar gaandeweg 15 oktober had ik 130 leerlingen hier op school zitten," zegt schoolleider Soenita Bholanath heel trots. Ze geeft aan dat de kinderen die op andere scholen om een of andere reden niet zijn geholpen, een plek hebben gehad . "Ook de leerlingen die vorig jaar dispensatie hebben gekregen, zijn ingeschreven. En ik ben trots op ze. Want ze hebben hun best gedaan."

Bholanath deelt mee dat ze in augustus 17 examen kandidaten had waarvan 10 zijn geslaagd. "Dat komt neer op 58,8% geslaagden. In percentage uitgedrukt lijkt het niet veel. Maar tien kinderen die het echt moeilijk hebben gehad, hebben nu een heldere toekomst," stelt de directeur. Ze legt verder uit dat ze zonder haar team (leerkrachten) nooit een gemiddeld overgangspercentage van 84,4% zou kunnen halen bij klas1 tot klas 3. "Ik moet de ouders en Minov ook mijn complimenten geven."

"Ik ben ook trots op jullie. Geef jezelf een applaus voor wat jullie gepresteerd hebben het afgelopen jaar, dat gaan we jullie niet ontnemen," jubelt Ashwin Adhin, minister van Onderwijs en Volksontwikkeling. Hij geeft de leerlingen mee dat er veel meer van hen wordt verwacht. "We zijn op alle gebieden zaken aan het aanpassen. Er moet een zekere mate van discipline en orde zijn. Ook het schoolreglement wordt aangepakt en daarin zullen zaken voorkomen die jullie minder leuk gaan vinden.” Hij legt uit dat er meer aandacht wordt geschonken, dat de kinderen in de pauze onderling kunnen socialiseren zonder technologie, zonder mobiele telefoons dus.

De bewindsman heeft na het onthullen van het naambord samen met onderwijsdirecteur Robert Peneux een rondleiding gehad. Voor het gebouw is er SRD 2.090.000 betaald uit de begroting van het ministerie van Openbare Werken. "We hebben 16 leslokalen, 2 vaklokalen, een mediatheek, een ICT-ruimte, directie ruimte en 2 toiletten groepen," vertelt de schoolleider. De school is dit jaar gestart met 240 leerlingen en 21 leerkrachten. "Ik wil het maximale halen voor dit jaar. Eén ding staat vast en dat is dat mijn leerlingen gedisciplineerd zijn en een goed gedrag hebben. Dus wil ik op dezelfde manier doorgaan".

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May