Jongeren leren omgaan met huiselijk geweld
05 Nov 2014, 18:00
foto


Jongeren tussen 16 en 30 jaar leren in interactieve voorlichtingssessies op 8, 15 en 22 november omgaan met huiselijk geweld. Deze sessies zullen verzorgd worden door religieuze leiders van diverse denominaties die in 2013 een zesdaagse mastertraining ‘Interventie Huiselijk Geweld vanuit een Religieus Perspectief’ hebben gevolgd.

De bijeenkomsten zijn een initiatief van Women’s Rights Center (WRC) in samenwerking met de afdeling Erediensten en het Nationaal Bureau Genderbeleid van het ministerie van Binnenlandse Zaken, in het kader van 16 Dagen van Activisme tegen Gendergerelateerd Geweld. Het thema is: “Hoe om te gaan met huiselijk geweld vanuit een religieus perspectief en hoe te streven naar harmonie en vrede in de familie”. De zesdaagse mastertraining van vorig jaar, is ook door WRC georganiseerd.

De deelnemers leren over de grondbeginselen van de Universele Rechten van de Mens in relatie tot de grondbeginselen van de diverse wereldreligies: wat is huiselijk geweld, de oorzaken en gevolgen van huiselijk geweld, seksualiteit, huwelijk en relaties en de Wet Bestrijding Huiselijk Geweld.

De laatste dag wordt een beroep gedaan op de creativiteit van de jongeren om de opgedane kennis d.m.v. onder meer zang, dans, rap, toneel of gedicht over te dragen aan hun collega deelnemers. Deze producten worden op DVD vastgelegd. Speciaal voor jongeren zal er ook een brochure over dit thema zijn, zegt Carla Bakboord, voorzitter van WRC.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May