OM krijgt ruimte om te reageren in witwaszaak
04 Nov 2014, 08:00
foto


Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft op de rechtszitting van maandag hoofdofficier van justitie, Garcia Paragsingh, de gelegenheid geboden om te reageren op arresten (uitspraken van Hoge Raad). Deze zijn overhandigd door de verdediging. Een man die in deze zaak terecht staat, wordt ervan verdacht de wet Money Laundering overtreden te hebben.

Het Openbaar Ministerie (OM) mag ook reageren op het financieel onderzoek dat verricht is. Raadsman Oscar Koulen merkte op dat er machtiging nodig is van de rechter-commissaris voor dit financieel onderzoek, omdat dit verschilt van een opsporings- en het gerechtelijk vooronderzoek. Bij strafrechtelijk financieel onderzoek gaat het alleen om het vaststellen van het door criminaliteit verkregen financieel voordeel.

Eerder op een rechtszitting voerde Paragsingh aan dat het OM de politie de opdracht heeft gegeven om een zelfstandig onderzoek te verrichten in deze zaak. De raadsman benadrukte dat een machtiging van de rechter-commissaris voor het strafrechtelijk financieel onderzoek ontbreekt. Volgens hem is er in strijd gehandeld met de wet, als de machtiging er niet is. Op 17 november zal deze zaak verder behandeld worden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May