Lezing omgaan met stress voor personeel BBS
04 Nov 2014, 02:00
foto
BBS-personeel tijdens de lezing van psychiater Van Lumsden.


De werkdruk onder medewerkers van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), een onderdeel van het ministerie van Justitie en Politie is heel hoog. Tot deze conclusie is de leiding van de dienst gekomen, na het signaleren van verschillende noodsituaties binnen de dienst en de moordgevallen in de afgelopen periode. De leiding is een serie lezingen en workshops gestart voor het hele korps in Suriname. De rode draad bij deze activiteiten is het leren omgaan met stress door het personeel.

Stress wordt door de organisatie gezien als een van de oorzaken van suïcide. Maatschappelijke werker Chandra Ramdhan van de dienst Personeelszorg van de BBS heeft afgelopen week voor de kaders binnen de dienst, een lezing over omgaan met stress georganiseerd. Eerder was er een workshop over alcoholgebruik op de werkvloer. De lezing is gehouden door de psychiater Van Lumsden. Hij noemde stress een zwaar onderschat probleem.

Leidinggevende Djopawiro zegt dat het werken binnen het korps geen gemakkelijke taak is, “Het werk veroorzaakt stress en overmatig alcoholgebruik is een vaak voorkomend probleem. Daarom hebben deze twee zaken de aandacht van de leiding”, geeft hij aan. De manschappen die in het veld werken, zullen midden november, dezelfde lezing volgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May