Leerkrachten Kalebaskreek in actie
03 Nov 2014, 12:50
foto
Leerkrachten Kalebaskreek voeren prikacties.


Leerkrachten van de St Nicholaas lagere school in het dorp Kalebaskreek aan de Coppenamerivier voeren sinds vanmorgen een prikactie. De leerkrachten zijn ontevreden dat de nieuwe school nog niet is opgeleverd. De school zou volgens de aannemer in februari dit jaar worden opgeleverd.

Mubarak Hassankhan, directeur van bouwbedrijf Ajoeb, gaf vorig jaar de garantie dat de school in februari van dit jaar zou worden opgeleverd. Hij deed zijn toezegging tijdens een werkbezoek van minister Rabin Parmessar van Openbare werken (OW) en districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani, vertegenwoordigers van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, en Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Schoolleider Albertus Langaman had gehoopt dat hij aan het begin van het nieuw schooljaar de kinderen en de leerkrachten kon verwelkomen. Door deze situatie zijn 54 kinderen gedupeerd. "Wat ik heb waargenomen is dat er nog kleine dingen moeten gebeuren. De aannemer moet nog het watersysteem aansluiten voor de toilettengroep. Ook moet de elektra in orde worden gemaakt," zegt Langaman aan Starnieuws. Het schoolterrein moet nog worden geëgaliseerd. "Samen met de gemeenschap kan ik niet begrijpen waarom de ministeries geen opdracht geven aan de aannemer om af te ronden".

Basja Clyde Scholsberg zegt dat hij de situatie helemaal begrijpt. Samen met ouders en bewoners van Kalebaskreek staat hij achter deze actie. In het oude schoolgebouw huizen er vleermuizen. "Overal heb je uitwerpselen van vleermuizen." Het wordt overal nat als het even regent. Volgens Langaman zijn de ministeries van OW en Minov op de hoogte van deze situatie op Kalebaskreek. Beide heren hopen dat er binnen korte tijd actie wordt ondernomen om de werkzaamheden af te ronden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May