Dinsdag huishoudelijke vergadering over begroting
03 Nov 2014, 00:00
foto


Voor dinsdag 12 uur heeft assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons een huishoudelijke vergadering uitgeschreven. De agenda heeft voor een groot deel te maken met de begroting voor 2015. Van zeven ministeries is het vooronderzoek verricht over de ingediende ontwerpbegroting. Het ligt in de bedoeling om de werkwijze van de begrotingsbehandeling voor het dienstjaar 2015 te bespreken.

De grote vraag is of er minimaal 26 assembleeleden aanwezig zullen zijn op de vergadering om rechtmatig te kunnen vergaderen. De oppositie voert al een tijdje een strategie om geen quorum te verlenen, als de coalitie niet in staat is voldoende leden op de been te brengen. De samenwerkende oppositie vindt dat de regering parlementaire draagvlak moet hebben.

Het ligt ook in de bedoeling om de fractieleider van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, te vervangen als voorzitter van de vaste commissie voor Landbouw, Veeteelt en Visserij en Handel en Industrie. Alleen coalitieleden zijn voorzitters van de vaste commissies. Somohardjo merkt tegenover Starnieuws op dat de oppositie een strategie uitstippelt over quorum.

Naast de agendapunten over de begroting, zijn ook ook vier agendapunten die gaan over uitnodigingen uit het buitenland. Het gaat om vergaderingen van de Verenigde Naties, Inter Parlementaire Unie, ACP-EU en Parlatino. Na de nieuwe vergadering is er ook een voortzetting van de agenda van 30 september. Die vergadering is toen niet doorgegaan wegens gebrek aan quorum.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May