Inter Moengo Tapoe te sterk voor WBC
01 Nov 2014, 23:00

Landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) was zaterdag in het Ronnie Brunswijk Stadion een maatje te groot voor WBC. Na een 2-0 ruststand, was de eindstand 3-1 in het voordeel van de Moengonezen. Met de winst gaat IMT aan kop in de hoofdklassecompetitie van de SVB, met de volle winst uit drie gespeelde wedstrijden.

Reeds in de beginminuten was het duidelijk dat 'Inter' deze wedstrijd wilde winnen. Van beide kanten werd er druk gezet, echter moest WBC als eerste het hoofd buigen. Een goed genomen hoekschop van Gregory Pokie was de aanzet voor het eerste doelpunt. De bal kwam bij Claudio Pinas terecht die met het hoofd geen fout maakte en de 1-0 binnen tikte. Hierna leek alles wat de klok sloeg 'Inter'. De druk werd vooral vanuit de flanken groter. Ives Vlijter brak goed door vanuit de rechterflank. Hij gaf een voorzet waar Kareem Kwasie klaar stond om de bal het doel in te koppen: 2-0.

In de tweede helft trachtte WBC tegengas te geven. De verdediging van IMT herstelde goed en het middenveld werd gedomineerd. De bal belandde bij Kwasie, die met snelheid op het doel afging. Hij kapte terug en speelde de bal naar Claudio Pinas die zijn tweede treffer voor de middag noteerde: 3-0.

De wedstrijd leek te zijn gespeeld. Nonchalance maakte dat WBC de bal onderschepte en direct counterde. Het balverlies in deze laatste minuten van de wedstrijd, leidde rechtstreeks naar een tegendoelpunt. De ingevallen Miguel Slagveer kon keihard uithalen: 3-1.