24 leden VVS namen deel aan Caribische conferentie
02 Nov 2014, 06:00
foto


Een delegatie onder auspiciën van de Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname (VVS) heeft van 25 oktober tot en met 1 november deelgenomen aan de 29ste Biennial Caribbean Nurses Organization (CNO) conferentie in Castries, St. Lucia. De delegatie bestond uit 24 personen, onder wie verpleegkundigen, verloskundigen, twee voormalige presidenten van de VVS, verpleegkundige directies, vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid, bestuursleden en overige leden.

Suriname heeft voor de eerste keer geparticipeerd met zo een groot aantal leden. Deze conferentie wordt om de twee jaar gehouden in één van de lidlanden van de Caribbean Nurses Organization. Het thema dit jaar Nursing and Midwifery Integrating Knowledge, Skills and Attitude in the delivery of safe, quality patient care.

Achttien lidlanden hebben geparticipeerd aan de conferentie. De speciale afgevaardigden van Suriname zijn de president van de VVS, Liefda Somo en het bestuurslid Ricardo Sno. Tijdens de conferentie is een nieuw bestuur gekozen dat voor de komende twee jaar leiding zal geven aan de organisatie. Antoinette Patterson-Bartley van Jamaica is herkozen als president van de CNO. De volgende conferentie wordt over twee jaar gehouden in Antiqua & Barbuda. De groep keert vandaag terug naar Suriname, meldt de VVS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May