Tullow Oil en Paradise Oil schenken kinderbedden
01 Nov 2014, 14:00
foto
Patrick Brunings legt een baby in zijn gloednieuwe bed op de Kinderafdeling van het AZP. (Foto: Raoul Lith)


De kinderafdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) beschikt sinds vrijdag over 29 nieuwe kinderbedden en 15 wiegen. Paradise Oil Compagny (POC), de dochteronderneming van Staatsolie NV, heeft de donatie samen met Tullow Oil gedaan. De schenking vertegenwoordigt een waarde van US$ 100.000.

“Deze nieuwe bedden en wiegen zullen een positief effect op het genezingsproces van de kinderen en baby’s hebben,” is de stellige overtuiging van AZP-directeur Antoine Brahim. Er wordt zo bijgedragen aan waarborging van de kwaliteit en continuïteit van de zorg.

“Voor Paradise Oil was de keus snel gemaakt om dit mooi project goed te keuren. Het is een duurzaam project waarbij de aandacht ligt op de jeugd,” zegt Patrick Brunings, POC-vertegenwoordiger. Zijn bedrijf krijgt dagelijks veel aanvragen. Brunings hoopt dat deze diepte investering vruchten zal afwerpen. Voor zijn collega John McKenna van Tullow Oil is het niet simpel een verantwoordelijkheid, maar een investering in de gemeenschap.”We hopen dat dit project een verdere ontwikkeling van bijzondere medische verzorging zal ondersteunen voor kinderen, omdat gezondheid en ondersteunende faciliteiten het fundament zijn waarop kinderen groeien en bloeien.”
Pa
Volgens het hoofd van de kinderafdeling, Amadu Juliana, gaat het om kwalitatief goede bedden. Ook met de ergonomie, de gebruiksvriendelijkheid voor de verpleegkundigen die ermee moeten werken, is er rekening gehouden. “We willen zolang mogelijk meegaan met de verplegers die we hebben aangezien we ook een tekort aan hen hebben,” zegt Juliana. Nagenoeg het heel bestand oude kinderbedden die niet meer voldoen op de afdeling wordt vervangen. “Wij zullen niet rusten totdat we een volledig modern geoutilleerde afdeling hebben. Zowel qua bouw als apparatuur maar met name het personeel(opleiding).” In februari wordt gestart met de opleiding voor kinderverpleging.


Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May