Pinas: Vliegveiligheid binnenland wordt verbeterd
31 Oct 2014, 18:00
foto
Minister Falisie Pinas controleert een van de nieuwe vliegtuigen van de Surinaamse Zendings Vliegdienst.


Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme gaat enkele projecten uitvoeren om de vliegveiligheid van binnenlandse vluchten te verbeteren en te garanderen. Het verharden van vliegvelden in het binnenland is daar onderdeel van. Dit deed TCT minister Falisie Pinas uit de doeken bij de viering van 50 jaar Surinaamse Zendings Vliegdienst, de MAF.

Pinas gaf ook aan dat er gewerkt wordt aan de inrichting van het Civil Aviation Authority. “We kennen allemaal het belang van een luchtvaart autoriteit. We willen goed opgeleid personeel dat onafhankelijk en volgens de internationale standaarden werkt. We zijn er al bezig mee en te zijner tijd zal de autoriteit gepresenteerd worden aan de samenleving.”

Niet alle plaatsen kun je bereiken met de boot of met de auto, merkt Pinas op. Luchttransport heeft grote voordelen gebracht: gebieden zijn ontsloten en leefgemeenschappen kunnen zich ontwikkelen.” De meest strategische ‘airstrips’ zullen in samenwerking met Openbare Werken verhard worden, belooft Pinas. “We willen duurzaamheid geven aan de vliegvelden. Dit is ook veel veiliger.” De vliegvelden in het binnenland zijn veelal gras- en zandvelden. In de regentijd zijn sommige moeilijk begaanbaar of helemaal niet bruikbaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May