Aanleg weg naar Matawai-gebied ondervindt stagnatie
31 Oct 2014, 08:00
foto


Bewoners van het Matawaigebied in Boven-Saramacca zien graag dat de weg via Atjoni naar hun gebied, zo snel mogelijk wordt aangelegd. Deze weg is allang geprojecteerd, maar door diverse omstandigheden, is er een behoorlijke vertraging opgetreden. Door de aanhoudende droogte en lage waterstand, ziet de gemeenschap graag dat deze weg liever vandaag dan morgen komt.

Door de lage waterstand kan het soms vanuit Kwakoegron langer dan een dag duren om Pusugrunu te bereiken. Voor vracht- en personenvervoer is dit erg lastig. Ook zorgt de droogte ervoor dat bepaalde diensten vertragen. Het traditioneel gezag heeft een klacht gedeponeerd bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

De geprojecteerde weg kan nog niet aangelegd worden door administratieve procedures. Het bedrijf Woody Wood is belast met dit project. Eerder was een ander bedrijf in de gelegenheid gesteld om deze weg aan te leggen. Echter zijn zaken misgegaan waardoor Woody Wood nu is aangetrokken. Regionale Ontwikkeling is belast met de aanleg van deze weg, terwijl Openbare Werken de supervisie voert.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May