Teleurgestelde Dahoe verlaat NDP en keert terug naar VHP
30 Oct 2014, 22:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi met Murphy Dahoe. (Foto: VHP Media-commissie)


Murphy Dahoe, een prominente NDP'er heeft zijn partij de rug toegekeerd en is met zijn hele familie overgestapt naar de VHP, die zijn 'moederpartij' is. Hij was ooit lijfwacht van de gewezen partijvoorzitter Jagernath Lachmon (nu wijlen). De redenen die hij aangeeft voor zijn herintrede in de VHP, is dat hij die echte bromtyi dyari bij de NDP van voorzitter Desi Bouterse niet heeft gevonden, meldt de oranjepartij in een persbericht.

Dahoe is zeer ontevreden over het functioneren van de leiding van de partij, maar vooral van Bouterse. "Hij en velen die op hem lijken, voelen zich misleid door Bouterse, terwijl juist deze groep ervoor gezorgd heeft dat hij vandaag president is van het land", heeft Dahoe aangegeven aan de VHP-leiding. Hij werd in 'de Olifant' ontvangen door onder andere voorzitter Chan Santokhi. Dahoe heeft ook in een open brief aan Bouterse op 10 oktober zijn lidmaatschap van de NDP opgezegd.

De beloftes die president Bouterse in 2010 had gedaan heeft hij niet kunnen waarmaken. De 18.000 woningen, de criminaliteit en de kruistocht tegen de corruptie zijn tot nu toe enkel loze kreten geweest. De corruptie viert hoogtij binnen de huidige regering. Volgens Dahoe lijkt het erop alsof corruptie is gelegaliseerd. Dahoe zegt ingenomen te zijn met de nieuwe leiding van de VHP en de democratische beginselen van de partij. Hij en zijn familie zullen hun energie stoppen om meer leden te werven voor de partij. Ook zullen zij hun krachten geven aan de jongeren en de mediacommissie van de VHP.
pdf-icon.gif open_brief_Dahoe.jpg                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May