Leo Victor gaat na winst aan kop
30 Oct 2014, 10:00

Leo Victor heeft met drie gespeelde wedstrijden, waarvan twee winst en een gelijkspel, nu de koppositie in de hoofdklasse competitie van de Surinaamse Voetbal Bond. Takdier Boys uit Wanica is gisteren met 2-1 naar huis gestuurd. De ruststand in deze ontmoeting die in het Franklin Essed stadion is afgewerkt, was 1-0 voor Leo-Victor.

De wedstrijd is op hoog tempo gespeeld en kenmerkte zich door goed combinatiespel. Leo Victor had het niet bepaald makkelijk. Het veldwerk en de omschakeling gingen vooral in de eerste helft goed. Aan de andere kant hield Takdier Boys de verdediging enigszins gesloten waarbij de sluitpost, doelman Regillio Scholsberg, voortreffelijk werk verrichte.

De doelman van Takdier Boys kon in de eerste helft nog een inzet van de snelle Miguel Croni die goed doorbrak en laag over de grond schoot, keren. Leo Victor kwam op een 1-0 voorsprong na een misser in de verdediging van Takdier Boys. De bal werd kort voor rust vanuit rechts breed gelegd waarbij Arzinio Poina makkelijk kon intikken.

In de tweede helft leverde Takdier Boys gedegen strijd. Met counters en enkele lange ballen lieten zij de verdediging van Leo Victor achter zich. Clubtopscoorder Melvin Valies kreeg nog een droomkans maar tot scoren kwam de ploeg niet.
Consuelo Gregor van Leo Victor kreeg een reële kans. Hij schoot nog van dichtbij, maar doelman Scholsberg verwerkte zijn inzet tot corner. Geheel tegen de verwachting in was het de gouden regel in voetbal die doorslag bracht. De jeugdige Gregor gaf dit keer de assist binnen de 16 meter aan Furgil Lie A Kwie. Lie A Kwie keerde weg van de verdediging en schoot in de 75e minuut diagonaal het doel in; 2-0. Takdier Boys gaf de moed niet op. Leo Victor had moeite de bal uit de verdediging te krijgen. De bal kwam voor de voeten van Melvin Valies die keihard van dichtbij de aansluiter in kogelde; 2-1.

Daarna werden aan beide kanten kansen gecreëerd waarbij vooral in de slotminuten Takdier Boys de beste kaarten in handen had. Tot de gelijkmaker kwam het niet waardoor de eindstand in het voordeel van Leo Victor bleef.