Inter Moengo Tapoe bindt Excelsior aan zegekar
26 Oct 2014, 16:00

Landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) kent een frisse start in de hoofdklasse competitie van de Surinaamse Voetbal Bond. Semikampioen Excelsior is gisteren na een doelpuntloze eerste helft met 2-0 weggespeeld in het Ronnie Brunswijkstadion. Het waren twee late treffers. In de schemering rond 18:40 uur werd nog gevoetbald, terwijl het stadion geen verlichting heeft.

De wedstrijd was een ware kraker. Een gelijk opgaande strijd in het begin, erg aftastend waardoor ploegen niet goed uit de verf kwamen. Doelman Kevin Pandoi kon een harde vrije trap van IMT’s Anduelo Amoereri op de rand van het strafschop gebied nog uit het doel houden. Stefano Rijssel kreeg nog een goede kans om met een volley de bal in het doel te werken. Zijn inzet belandde naast het doel. Inter had een lichte overwicht op het spel. Echter hielden de Moengonezen hun harten vast nadat een loeier van Wensley Christoph de winkelhaak van het doel ramde en de bal weer het veld opkwam. Tot doelpunten kwamen geen van beide ploegen.

In het begin van de tweede helft nam Excelsior meer kansen in de aanval. Ploegen bleven drukken, maar de doorbraak kwam pas na enkele gouden wissels aan de zijde van IMT; Gregory Pokie, Jungelo Brunswijk en Saviero Gazon. Er kwam meer vaart in het spel en werd Excelsior vooral op de middenhelft de mindere. Doelman Pandoi maakte een verkeerde berekening uit een vrij verrassend afstandsschot van Gazon. De bal stuitte eerst voor het doel en verdween over Gazon terwijl hij al plat lag; 1-0. De aanhang van IMT brak los aangezien de verwachting een gelijkspel was. Het tweede doelpunt is geboren uit goed combinatiespel tussen Gazon, Jungelo Brunswijk en Stefano Rijssel. De bal kwam bij Rijssel die de laatste minuten van de wedstrijd als diepe spits fungeerde. Hij kogelde de bal van dichtbij de rechterbovenhoek en stelde de winst veilig voor de thuisploeg; 2-0.

De overige uitslagen: Notch- Takdier 2-1; WBC - Bomastar 3-0; Leo Victor- SNL 2-0