Partijen willen ook samenwerken op DNA-niveau
27 Oct 2014, 00:00
foto


Het is zo goed als zeker dat de samenwerkende partijen VHP, NPS, SPA, DA91, Pertjajah Luhur, KTPI en de BEP ook op het niveau van De Nationale Assemblee (DNA) met elkaar in zee gaan. Starnieuws verneemt dat de meeste partijen dit reeds kenbaar hebben gemaakt. De samenwerking op het niveau van ressort- en districtsraad is reeds beklonken. De posities voor vijf districten zijn intussen ingevuld.

Coördinator van de samenwerkende partijen, VHP-voorzitter Chan Santokhi, zei aan Starnieuws dat uiterlijk in de eerste week van november de posities op regionaal niveau ingevuld moeten zijn. De politicus wijst er op dat er nog geen naam is bepaald voor de nieuwe combinatie. 'Mamoetblok' is niet de naam van de combinatie. Santokhi legt uit dat er meer dan tachtig namen zijn voorgesteld. Hieruit moet er nog een geschikte naam voor de combinatie bepaald worden.

Diverse partijen hebben reeds te kennen gegeven dat door ook op DNA-niveau te bundelen, meer zetels binnengehaald zullen worden. Dit is uitgerekend door de wetenschappelijke bureaus van de partijen. Op deze manier gaan er geen stemmen verloren. Waar een partij die meedoet in dit blok geen kandidaat heeft, zal er een stemadvies worden uitgebracht. Er wordt nog onderhandeld over deze kwestie en hoe de posities ingevuld zullen worden. De combinatie streeft ernaar om alle zaken dit jaar rond te hebben, zodat de eerste gezamenlijke massameeting in januari kan worden gehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May