Buitenlands werkbezoek Santokhi achter de rug
22 Oct 2014, 18:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi


Het werkbezoek van VHP-voorzitter Chan Santokhi is achter de rug. Hij heeft in het buitenland een druk programma afgewikkeld. In Nederland heeft Santokhi de jaarlijkse Jagernath Lachmon lezing en activiteiten rond de voorbereidingen van de Divaliviering bijgewoond. Bij de lezing, verzorgd door Gert Oostindie, heeft Santokhi het slotwoord gepresenteerd. Hierna vertrok hij naar Geneve voor deelname aan de 131ste IPU-vergadering.

Terug in Nederland was Santokhi speciale gast op een Divali festiviteit waar oud minister-president Ruud Lubbers als keynote speaker fungeerde en ook de Haagse wethouder R. Baldewsingh tot de eregasten behoorde. Tussendoor bracht hij een bliksembezoek aan de Franse hoofdstad Parijs waar hij een onderhoud had met de directeur Westelijk Halfrond (Amerika’s) van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken, José Gomez, over de toekomstige relatie Suriname-Frankrijk.

De VHP ondersteuningsgroep ‘Chan Santokhi Foundation Nederland’ (CSFN) heeft op zondag 1 oktober een feestelijke bijeenkomst georganiseerd. Onder de feestenden bevond zich de minister van Overseas Affairs van de Indiase deelstaat Uttar Pradesh, die voor staatszaken enkele dagen in Nederland was. De voorlichting van de VHP geeft aan dat Santokhi de aanwezigen opriep, familie, vrienden en kennissen in Suriname ervan te overtuigen bij de aanstaande verkiezingen, hun stem uit te brengen op de Oranjepartij. “Laat u zich daarbij leiden door de V van de VHP die garant staat voor: Veiligheid, Vrede en Voorspoed”, motiveerde Santokhi deze oproep.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May