RGB opent dependance in Lelydorp
23 Oct 2014, 03:00
foto
Minister Steven Relyveld van RGB en districtscommissaris van Wanica, Roline Samsoedien, openen de nieuwe dependance van RGB te Lelydorp.


“Yu nafu lasi yu ten fu go na foto moro. Yu nafu lasi yu moni moro. U kunt precies hier al uw grondzaken doen”, zo sprak minister Steven Relyveld aanwezigen toe op de vooravond van Divali. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft woensdag een dependance in gebruik genomen. Op het terrein van het districtscommissariaat van Wanica vond de opening plaats. Relyveld en districtscommissaris (dc), Roline Samsoedien, hebben een naambord onthuld en het lintje doorgeknipt.

“Een heel lang gekoesterde wens van de gemeenschap van Wanica gaat in vervulling. We kennen al de perikelen die vooraf zijn gegaan aan deze dag”, zegt Samsoedien. De dc merkt op dat er een lange weg afgelegd moest worden voordat men kon beschikken over grondpapieren. Samsoedien zegt dat met de opening van dit kantoor, er ook invulling wordt gegeven aan de decentralisatiegedachte van de overheid.

Relyveld geeft aan dat op het kantoor de werkzaamheden dezelfde zullen zijn als in Paramaribo. “Het enige dat ik moet doen, is mijn handtekening plaatsen op de beschikkingen. Het team hier is goed geïnstrueerd”, geeft Relyveld aan. Hij liet ook een waarschuwend geluid horen naar een ieder die denkt misbruik te willen maken van de werkarm van de RGB. “Geen enkele politicus, bigi fisi, fromuman of ondernemer moet jullie mooie woorden vertellen dat ze de minister kennen”, zegt de bewindsman. Op deze dag zijn er ook 355 grondbeschikkingen overhandigd aan verschillende mensen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May