Milde straf in oplichtingszaak
22 Oct 2014, 19:00
foto


Furgil V. kreeg van rechter Dinesh Sewratan een celstraf van drie maanden en twee weken onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De veroordeelde bekende de feiten en is voor het eerst in aanraking gekomen met de politie. Hij heeft drie personen opgelicht.

Furgil V. heeft drie personen beloofd dat hij tegen een goedkope prijs nieuwe airco’s kon aanleveren, omdat er ergens een opruimingsactie was. Echter heeft hij de airco’s noch installatiemateriaal aangeleverd. De veroordeelde is airco-installateur en -reparateur en heeft voor de benadeelden gewerkt. Hij ontving van elk respectievelijk US$ 1490, SRD7285 en SRD 1250.

Betalingsregeling
Officier van Justitie, Reshna Jhinkoe, eiste een celstraf van acht maanden waarvan drie voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. Zijn advocaat voerde aan dat haar cliënt een betalingsregeling heeft getroffen met de benadeelden. Ook hebben de benadeelden aangegeven dat zij de verdere vervolging van Furgil V, niet wensen. Volgens de raadsvrouw is de schade weggenomen en vroeg of haar cliënt in vrijheid gesteld kon worden.

Jinkhoe voerde aan dat de veroordeelde tot drie keren toe de strafbare feiten heeft gepleegd. Ook al is er een betalingsregeling getroffen, maar het blijft toch een oplichtingszaak. Furgil V. heeft volgens de officier het vertrouwen van de benadeelden, voor wie hij gewerkt heeft, beschaamd.
Rechter Dinesh Sewratan week van de strafeis af. De veroordeelde is voor het eerst in aanraking met de politie gekomen. Daarnaast had hij een goede proceshouding en de materiële schade van de benadeelden zal vergoed worden. “ "U mag over een dag naar huis, in de hoop dat u nooit meer zal staan in de beklaagdenbank”, merkte Sewratan tot slot op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May