Nigeriaan ontkent Canadees opgelicht te hebben
22 Oct 2014, 15:00
foto


Christian N. heeft op de rechtszitting dinsdag steeds ontkend een persoon uit Canada opgelicht te hebben. Op verschillende tijdstippen heeft de benadeelde geld overgemaakt in de hoop een baan bij een oliemaatschappij te krijgen of een eigen onderneming te starten. Dit alles zou door de verdachte beloofd zijn.

De verdachte komt uit Nigeria en woont in een appartementencomplex. Toen de politie ter plekke arriveerde, trof zij een laptop en brievenhoofden aan. Ook had er e-mailwisseling plaatsgevonden en konden zij e-mailadressen traceren. Echter ontkent de verdachte dat de laptop aan hem toebehoort, terwijl hij hoofdbewoner van het pand is. Volgens Christian N. is had hij zijn limiet bereikt, waardoor de gelden op een andere naam overgemaakt werden. Het ging om zijn ex-vriendin. Hij beweert dat de gelden van de andere personen die op het complex wonen waren en dat hij ze hielp door deze overmakingen te innen. Dit, omdat de anderen niet over de juiste bescheiden bezitten.

OP 26 januari maakte de benadeelde US$ 2000 over. Op 27 januari werd een bedrag groot US$ 5000 overgemaakt door de Canadees. Op 28 januari ging het om US$ 2575. Daarna maakte de benadeelde US$ 2500 over. Toen de verdachte hem vroeg om US$ 100.000 over te maken, had de Canadees door dat hij opgelicht werd. Het laatste ontkent Christian N. stellig.
De ex-vriendin is door de politie gehoord in deze zaak. Zij verklaarde dat zij vijf tot zes keren gelden voor de verdachte in ontvangst heeft genomen. Hij ging met haar mee en gaf haar daaruit US$ 50 tot US$ 100. Volgens officier van justitie, Reshna Jhinkoe, heeft de verdachte in vier jaren tijd in totaal US$ 30.450 ontvangen aan overmakingen. Hieruit blijkt dat hij zijn limiet niet overschreden kan hebben.

Een agent die in deze zaak door rechter Dinesh Sewratan gehoord werd, verklaarde dat de verdachte enkele namen van personen had opgesomd, maar dat deze niet achterhaald konden worden. Hij ging slechts om voor- of achternamen, zonder enig contactnummer. Advocaat Robby Dens die de verdachte bijstaat, vroeg om opheffing van de voorlopige hechtenis van zijn cliënt. Sewratan wees dit verzoek af. Op 18 november zal de officier haar requisitoir houden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May