NPS-vergadering Para uit de hand gelopen
22 Oct 2014, 13:30
foto


De spoedbijeenkomst van de afdeling Para van de Nationale Partij Suriname (NPS) is dinsdag uit de hand gelopen. Voorzitter Richard Slijters van afdeling Para, verwijt assembleelid en ondervoorzitter van de afdeling, Patrick Kensenhuis, ervan buiten de orde van de vergadering te zijn geweest.

“Hij wilde steeds aan het woord komen, op zaken vooruit lopen en gaf de aanvragers geen gelegenheid hun zegje te doen. Ik was genoodzaakt de vergadering af te blazen”, zegt Slijters aan Starnieuws. Kensenhuis op zijn beurt beschuldigt de afdelingsvoorzitter ervan niet in staat te zijn geweest de vergadering te leiden. “Er zijn geen goede afspraken gemaakt waarover er gepraat wordt en wie het woord mag voeren”, meent Kensenhuis.


Deze vergadering was bijeengeroepen door onderafdelingen van Para om het geflirt van Kensenhuis met de Nationale Democratische Partij (NDP) te bespreken. “Het komt er op neer dat Kensenhuis steeds voor tumult zorgde en de vergadering uit de hand liep. Hij vindt dat de kernen niet het recht hebben hem ter verantwoording te roepen en wilde hen geen gelegenheid geven om hun mening te geven. De gemoederen waren erg verhit en vond ik het niet verantwoordelijk de vergadering voort te zetten", zegt Slijters.

Kensenhuis bevestigt dat de vergadering op niets is uitgelopen. “Zij hebben voor onenigheid gezorgd. Nu is afdeling Para gesplitst wat door zal werken in onze gelederen”, zegt Kensenhuis. Volgens hem bestaat afdeling Para uit elf onderafdelingen. Vier daarvan hebben de vergadering aangevraagd. “Dat mag, maar ze kwamen op de vergadering met een kant en klare brief die zij naar het hoofdbestuur van de NPS willen sturen namens alle onderafdelingen, dus heel Para en dat is niet de werkelijkheid van zaken”, stelt Kensenhuis. "Overigens hebben zij deze brief geschreven zonder mij eerst gehoord te hebben over mijn aanwezigheid bij de verstrekking van grondpapieren door de regering".
Kensenhuis zegt dat de onderafdelingen niet bevoegd zijn hem ter verantwoording te roepen. “Maar ik wil wel meewerken dat we in een goede vergadering iedereen zijn zegje laten doen. Maar dan moet het eerlijk gebeuren”, zegt de parlementariër. Slijters deelt mee dat het hoofdbestuur van de partij op de hoogte is gesteld en dat nu bekeken wordt welke stappen te ondernemen. Belangrijk is dat de afdelingsvergadering wordt voortgezet.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May