Dassasingh: Foto zoon met wapen in Miami gemaakt
22 Oct 2014, 00:00
foto
Prashant Dassasingh met een wapen. Deze foto toonde ondernemer Ramsoender Jhauw op een persconferentie dinsdag.


Ondernemer Lall Dassasingh zegt dat zijn zoon Prashant niet over een machinegeweer beschikt. Hij sluit niet uit dat de zoon een foto in Miami heeft gemaakt met een wapen. Directeur Ramsoender Jhauw van Surishoping heeft Dassasingh beschuldigd iemand opdracht gegeven te hebben hem te liquideren. De persoon zou alles hebben opgebiecht aan hem en het moordplan niet hebben uitgevoerd. De getuigenis heeft Jhauw vastgelegd en laten horen op een persconferentie dinsdag. Daarna is hij naar de politie gestapt om aangifte tegen Prashant Dassasingh te doen.

Vader en zoon Dassasingh hebben intussen een advocaat in de arm genomen om deze kwestie aan te pakken. Lall Dassasingh zegt dat het om een te zware beschuldiging gaat en deze niet gelaten zal worden voor wat het is. "Ik doe al 28 jaar zaken in Suriname. Wij zijn een paar keer beroofd", zegt Dassasingh die ook cambiohouder is. Hij haalt net als zijn zoon eerder tegenover Starnieuws aan dat de spullen voor de brandweer allang geleverd zijn. Het gaat om een zaak die een jaar geleden is afgewikkeld. "Waarom zouden wij een moordplan tegen hem beramen", vraagt Dassasingh zich af. Jhauw zei op de persconferentie dat Prashant machinegeweren aan de man getoond heeft die het moordplan moest uitvoeren.

Dassasingh merkt op dat er een openbare aanbesteding is gehouden, waarbij de gunning van de brandweer naar zijn bedrijf NV Flex is gegaan. De ondernemer gaat ervan uit dat de politie de zaak grondig zal onderzoeken. Dassasingh merkt op dat zijn bedrijf ook kogelvrije vesten heeft geleverd aan de overheid. "Mijn zoon is vaak in Miami en ook in zaken die wapens verkopen. Daar hebben we kogelvrije vesten gekocht. De foto is in het buitenland gemaakt", zegt hij. Dassasingh zegt de foto niet eerder te hebben gezien. Hij benadrukt dat Jhauw niks te vrezen heeft van hem of zijn zoon. "Wij doen niet op deze manier zaken. Er is geen enkele reden voor ons om wie dan ook uit de weg te ruimen. Zo zijn wij niet. De heer Jhauw is te ver gegaan met zijn beweringen", benadrukt de ondernemer.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May