BEP installeert afdelingsbestuur en kernen te Santigron
21 Oct 2014, 22:30
foto


De voorzitter van de BEP, Celsius Waterberg, heeft te Santigron het Afdelings- en jongeren bestuur van Wanica en de kernen Nieuwe Grond en Welgedacht A, B en C geïnstalleerd. Onder meer de hoofdbestuursleden van de partij, Ronny Asabina en Paul Misidjan waren bij deze gelegenheid aanwezig en hebben toespraken gehouden.

Waterberg ging in op de verdiensten van de BEP op het gebied van gezondheidszorg. Hij herinnerde aan de 60 medische studenten die tijdens zijn ministerschap naar het buitenland waren vertrokken. Een aantal is reeds afgestudeerd terug. Volgens hem zullen deze artsen te werk worden gesteld op poliklinieken en ziekenhuizen in het binnenland. Hij gaf het aanwezige publiek ook voorlichting over chikungunya en ebola.

Asabina gaf aan dat Santigron alles in zich heeft om te transformeren tot een modern marrondorp dat model kan staan voor het totale binnenland. Ingaande op de sociale wetten zei hij dat investeren in bereikbare en goede gezondheidszorg, hetzelfde was als investeren in de toekomst. De sociale wetten hebben volgens hem invloed op het midden en klein bedrijf alsmede op de informele sector. Deze bedrijven creëren werkgelegenheid en brengen armoede omlaag, gaf hij aan. Hij hield ook een pleidooi voor het beschikbaar hebben van betrouwbare statistieken om het sociaal beleid effectief en efficiënt uit te kunnen voeren.

Misidjan, hoofdbestuurslid BEP Wanica vroeg onder meer aandacht voor de waterproblemen van het dorp. Er is wel leidingwater, maar slechts een tapkraan voor het hele dorp, deelde hij mee. Om aan drinkwater te komen moet men van durotanks, waterputten of rivierwater gebruikmaken, of afstanden afleggen om de tapkraan te bereiken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May