Twaalf maanden voor openlijke geweldpleging
17 Oct 2014, 08:00
foto


Eric L. en Monique D. hebben zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging. Zij zijn met het slachtoffer en haar gezelschap een confrontatie aangegaan. Hierbij werd het slachtoffer lelijk toegetakeld voor een eethuis.

Eric L. is door rechter Maytrie Kuldipsingh veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Monique D. is veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden waarvan 10 voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Monique D. was tijdens haar detentie zwanger en is pas bevallen van een baby. De rechter benadrukte dat de veroordeelden een les moeten leren hieruit. “U hebt nu een vonnis op uw naam en elke keer dat u in aanraking komt met de politie, zal dit een effect hebben. Ik hoop dat u lering hebt getrokken hieruit”, zei Kuldipsingh.

De magistraat merkte op dat de verklaring van de veroordeelden niet klopte met die van vier onafhankelijke getuigen en het slachtoffer. Deze vier getuigen hebben alles waargenomen. Na de confrontatie ontstond er een ruzie tussen beide veroordeelden en het slachtoffer en haar gezelschap. Uit het onderzoek en verklaringen van de getuigen is gebleken dat de veroordeelden de confrontatie zelf opzochten. Zij gaven aanleiding ervoor.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May