Acht jaar cel voor vader die kinderen verwekte met dochter
17 Oct 2014, 02:00
foto


Tegen Joshua L. heeft rechter Maytrie Kuldipsingh acht jaar celstraf onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, opgelegd. Het Openbaar Ministerie (OM) had een strafeis van twaalf jaar geëist tegen de veroordeelde die zijn dochter, toen dertien jaar, tot twee keren toe heeft bezwangerd. Joshua L. is voor het eerst in aanraking met de politie gekomen en de rechter week af van de strafeis van het OM.

Kuldipsingh merkte op dat de vader de jeugd van zijn dochter heeft verpest. Zij is nu een tienermoeder en zit opgescheept met twee kinderen. De vader heeft misbruik gemaakt van de toestand van het kind. Zij kwam uit Guyana naar haar vader toe, omdat zij het slecht had in het buurland. Daarnaast mocht zij geen contact hebben met anderen en was zij afhankelijk van haar vader. Ook was zij in een vreemd land, voerde de kantonrechter aan.

Advocaat Harold Belfor voerde eerder op een rechtszitting aan dat er geen sprake is van verkrachting. Volgens Joshua L. zat zijn dochter naar een pornofilm te kijken en hij kwam toen in de verleiding om seks met haar te bedrijven. De verdachte bekende de seksuele handelingen, maar vond dat zijn dochter hem verleid had. Het slachtoffer ontkende de aantijgingen. De seksuele handelingen zijn tussen 2011 en 2013 gepleegd. Inmiddels heeft het meisje al twee kinderen van haar vader. Het tweede kind is afgestaan aan een kindertehuis. Het eerste kind is meegenomen naar Guyana. De veroordeelde beweerde dat alleen het tweede kindje van hem is. Een buurvrouw had aan de bel getrokken toen het meisje vertelde dat ze zwanger was van haar vader.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May