Nieuw Frontfractie wil spoedvergadering over Ebola
16 Oct 2014, 16:25
foto


Assembleeleden van het Nieuw Front willen op zeer korte termijn een openbare vergadering van De Nationale Assemblee. Ze vinden het noodzakelijk om de gevaren van het ebola-virus en een eventuele dreiging hiervan voor Suriname op de agenda wordt geplaatst.

De assembleeleden wijzen er op dat in West-Afrika ebola al bijna 10.000 mensen ziek heeft gemaakt. Bijna 5000 mensen zijn hierdoor overleden. De epidemie breidt zich nu uit naar nieuwe gebieden waardoor er straks mogelijk 10.000 ziektegevallen per week bij zullen komen. Naarmate de epidemie langer duurt en omvangrijker wordt neemt de kans toe dat deze zich naar andere landen verspreidt. Zowel in de Verenigde Staten van Amerika als in Spanje is er geconstateerd dat personen besmet zijn geraakt, terwijl er ook een dode te betreuren valt.

De bezorgdheid onder de Surinaamse bevolking neemt met de dag toe en er rijzen steeds meer vragen zoals:
- Is Suriname voorbereid op een eventuele uitbraak van ebola in Suriname?
- Welke zijn de maatregelen die nu reeds getroffen zijn dan wel getroffen worden om de bevolking te beschermen tegen een eventuele epidemie?
- Op welke wijze informeert de regering c.q. de minister van Volksgezondheid, Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) de bevolking over het ebola-virus ?
De brief naar assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons is getekend door Ruth Wijdenbosch, Guno Castelen, Radjkoemar Randjietsingh, Hesdey Pigot, Asiskumar Gajadien, Mahinder Jogi en Ganeshkumar Kandhai.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May