Extra maatregelen in Nickerie bij grenscontrole
16 Oct 2014, 01:00
foto
Mark Karg van Bureau Nationale Veiligheid.


Het Bureau Nationale Veiligheid (BNV) en districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh van Nickerie gaan samen de regelgeving en controle op de illegale grensovergangen (back track) ter hand nemen. Dit heeft te maken met de ebola-crisis in de wereld, zegt Mark Karg van het BNV aan Starnieuws.

Er zullen diverse maatregelen getroffen worden om de gemeenschap te beschermen en de nationale veiligheid op het gebied van gezondheidszorg op te voeren. Welke maatregelen getroffen zullen worden en de wijze van uitvoering, zullen de komende week duidelijk worden. De komende dagen gaan de autoriteiten zich hierover buigen.

President Desi Bouterse had tijdens zijn jaarrede aangegeven dat het de regering bittere ernst is om te strijden tegen de oprukkende ebola. Karg heeft namens het BNV de coördinatie van de gesprekken met het Nickeriaanse districtsbestuur en autoriteiten. Ook met de dc van Marowijne starten de gesprekken binnenkort. Het gaat om de grensdistricten. Personen en goederenverkeer via de landsgrenzen worden door BNV scherp in het oog gehouden voor transnationale criminaliteit, en nu is volksgezondheid als nieuwe dimensie eraan toegevoegd. Met de reguliere grensposten Zanderij, Zorg en Hoop, Albina en Nieuw Nickerie is er intensief contact met de douane en de militaire politie. Daarbij worden ook instructies gegeven over internationaal terrorisme.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May