Somohardjo geschokt door verkeerde benoeming OKB-lid
15 Oct 2014, 15:55
foto
Leden van de nieuwe samenstelling van het OKB. Tweede van links Kenneth Karijomengolo die niet opnieuw is voorgedragen door Pertjajah Luhur. (Foto: Raoul Lith)


Pertjajah Luhur is verontwaardigd over de herbenoeming van Kenneth Karijomengolo als lid van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). Partijleider Paul Somohardjo zegt dat hij in een schrijven aan het kabinet van de president Hendrik Jamaloodin heeft voorgedragen als lid en Rinette Soentik als plaatsvervangend lid.

"Wij zijn niet te spreken over dat president Desi Bouterse vandaag Karijomengolo heeft beëdigd, terwijl wij iemand anders hebben voorgedragen. De partij komt vanavond in spoedvergadering bijeen om deze kwestie te bespreken. Dit is een zeer ernstige zaak", stelt de politicus.

Somohardjo deelt mee dat hij minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken heeft gebeld over deze kwestie. "De minister heeft me gezegd dat er een brief is met de voordracht van Karijomengolo. Dit is een valse brief. Men is al begonnen met frauderen", stelt Somohardjo. Hij kan zich niet voorstellen dat dit is gebeurd, terwijl de partij een schriftelijke voordracht heeft gedaan en er is getekend voor ontvangst.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May