Silos wordt opnieuw beëdigd als OKB-voorzitter
15 Oct 2014, 01:00
foto
Jennifer van Dijk-Silos


President Desi Bouterse zal woensdag de leden van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) beëdigen. Starnieuws verneemt dat de huidige voorzitter, Jennifer van Dijk-Silos, door de regering is voorgedragen. Zij blijft leiding geven aan het grondwettelijke orgaan dat toezicht houdt op de algemene verkiezingen alsmede het bindend vaststellen van de verkiezingsuitslagen.

Silos was eerder voorgedragen door de Nationale Partij Suriname (NPS). Het OKB zal bestaan uit dertien leden, dat is een uitbreiding met twee leden. Daarnaast zijn er drie plaatsvervangende leden. Silos heeft reeds twee verkiezingen toezicht gehouden, in 2005 en 2010. De leden van het OKB worden voor zes jaar benoemd.

Drie van de dertien leden zijn niet door de politieke partijen voorgedragen. Ferdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) komt opnieuw terug in het OKB. Hij wordt gehandhaafd door het bedrijfsleven. Namens de vakbeweging keert Dorethy Telting (CLO) terug in het OKB. De nieuwe ondervoorzitter van het OKB wordt Cornelis (Tony) van Dijk die door de NDP is voorgedragen.
Advertenties

Monday 18 January
Sunday 17 January