Brunswijk vraagt structuren ruimte voor gesprek met Bouterse
14 Oct 2014, 00:00
foto


De Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP) neemt een afwachtende houding aan in de kwestie, waarbij president Desi Bouterse de tekeningsbevoegdheid bij aanwerven van personeel, weggehaald heeft bij vicepresident Robert Ameerali. De structuren van de partij geven voorzitter Ronnie Brunswijk de gelegenheid om als coalitieleider dit besluit te bespreken met de president. Dit is het resultaat van de spoedvergadering die maandagavond in North Resort is gehouden door de ABOP.

Volgens ABOP-voorzitter Brunswijk spelen er twee zaken een rol. Deze zaak heeft een bestuurlijke maar ook een politieke zijde. De reden voor het besluit moet met de president en de deskundigen worden besproken. Brunswijk meent dat de ABOP geen chantagecultuur kent en verwacht dat zij als volwaardige partner wordt behandeld. De gemoederen zijn verhit over dit besluit, maar Brunswijk heeft de structuren om ruimte gevraagd om in dialoog te treden met Bouterse. De vergadering rekent er op dat deze zaak in goed overleg wordt opgelost.

De partij is in beraad en wacht volgens hem het gesprek met de president af. Hij had volgens Brunswijk beloofd dat na zijn jaardag hierover zal worden gesproken. Indien daadwerkelijke argumenten op tafel worden gelegd om het besluit terug te draaien, dan zal dat maar moeten gebeuren liet de president tegenover Brunswijk doorschemeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May