Succes Suriname-IsDB Dag ligt bij participanten
13 Oct 2014, 12:55
foto
CBvS-president Gillmore Hoefdraad legt het succes van de verdere uitbouw van de relatie met IsDB in handen van de participanten in de Suriname-Dag. (Foto: René Gompers)


“Het is aan u als individu of organisatie om de kansen die deze instituten u bieden, aan te grijpen.” Zo heeft Centrale Bankpresident Gillmore Hoefdraad zich zojuist gericht tot vertegenwoordigers van kredietinstellingen en de publieke en private sector. De Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) houdt vandaag een Suriname-IsDB Dag.

Speciaal voor deze dag zijn IsDB-president Ahmed Mohammed Ali Al Madani en zijn delegatie naar Suriname afgereisd. “De Islamitische Ontwikkelingsbank en haar instellingen zijn hier om de ontwikkelingsinspanningen van de publieke en private sector voor Suriname te ondersteunen,” benadrukte Hoefdraad het doel van deze dag. Hij hoopt dat de Suriname-IsDB Dag voldoet aan de verwachtingen van de deelnemers en dat zij zullen helpen de toekomst van de ‘Member Country Partnership Strategy’ te bepalen. Tot nog toe zijn de IsDB-projecten in Suriname uitgevoerd binnen de ‘Interim Member Country Partnership Strategy.’

Op 14 en 15 oktober worden verschillende workshops voor de belanghebbenden verzorgd. Bankpresident heeft met klem een beroep gedaan op alle betrokken partijen om deel te nemen aan deze workshops en hun opvattingen en belangen actief te propageren. “Neem met de grootst mogelijke zorg de informatie en de beslissingen die voortvloeien uit deze workshops tot u.” De CBvS-topman heeft erop gewezen dat het succes van de projecten die voortvloeien uit de samenwerking met de IsDB in belangrijke mate zullen worden beïnvloed door de deelnemers aan deze workshops.

Op de Suriname-IsDB Dag zullen de IsDB en haar bijbehorende instituten informatie verstrekken over de mogelijkheden die zij bieden en hoe zij werken. Onder deze instellingen zijn het Islamitische Onderzoeks- en Trainingsinstituut, de Islamitische Maatschappij voor Verzekering van Investeringen en Exportkredieten, het Islamitische Genootschap voor de ontwikkeling van de particuliere sector, en de Islamitische maatschappij voor Handelsfinanciering.

Suriname is sinds 1997 lid van de IsDB-groep. De IsDB-president heeft aan de wieg gestaan van het huidige partnerschap met Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May