Hygiëne eethuizen Nickerie laat veel te wensen over
13 Oct 2014, 10:00
foto
Eén van de kookgelegenheden in een eethuis in Nickerie. (Foto: BIC Nickerie)


In de afgelopen weken heeft de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst van het Lokaal Bestuur Nickerie een aantal eethuizen gesloten. De hygiënische omstandigheden in deze eetgelegenheden zijn ronduit slecht. Het krioelt er van ongedierten, waaronder ratten en muizen. Bij controlewerkzaamheden is ook gebleken dat de kookgelegenheden niet worden opgeruimd.

Samen met de politie is de afdeling ertoe overgegaan de eethuizen, die de volksgezondheid in gevaar brengen, te sluiten. Afgelopen week was het weer raak bij twee eetgelegenheden. De afdeling Milieu en Gezondheidsdienst van het Lokaal Bestuur Nickerie is frequent met controlewerkzaamheden bezig in alle delen van het district. Bij onregelmatigheden wordt de politie erbij gehaald en gaat die gelijk over tot sluiting van de zaken.

De eigenaren van de eetgelegenheden krijgen de gelegenheid om hun zaken zoals de wet dat voorschrijft in orde te maken, na controle kan dan weer toestemming worden verleend om te heropenen. Het is in eerste instantie de taak van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg om deze onregelmatigheden te constateren. Als het BOG zijn werk goed en regelmatig zou doen, zou het niet zo ver komen, zegt de afdeling.


BIC Nickerie
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May