Autowrakken Commewijne naar vuilstortplaats vervoerd
12 Oct 2014, 15:30
foto
Autowrakken zijn ook broedplaatsen voor de Chikungunya-muskiet.


Districtscommissaris (dc) Remy Pollack van Commewijne heeft tientallen autowrakken laten wegslepen naar vuilstortplaats Ornamibo. Coördinator 'ophaal grofvuil' van Openbare Werken, Prewien Ramharak, zegt aan Starnieuws dat de wrakken een broedplaats vormen voor de muskiet die het Chikungunya-virus overbrengt.

Indien binnen twee weken de mensen hun zaken niet in orde gemaakt hebben, zullen de autowrakken op Ornamibo verwerkt worden als grofvuil. Een ondernemer in Commewijne is vaker aangesproken om de autowrakken niet op de berm te plaatsen. Het gaat om een sloperij. De autowrakken moeten onder dak geplaatst worden en goed afgedekt worden met dekzeil.

De dc heeft hulp ingeroepen van alle instanties die betrokken zijn bij de landelijke campagne tegen Chikungunya. Ook het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft de situatie bij de werkplaats afgekeurd. De ondernemer heeft tot maandag de tijd om zaken in orde te maken, anders wordt zijn vergunning ingetrokken. Bovendien moet hij ook de sleepkosten betalen. Ramharak zegt dat de ondernemers van te voren waren gewaarschuwd, nog voor de actie in Commewijne begon. Er is behoorlijk veel opgeruimd in het district.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May