Soemita: Ik wens Wangsabesari succes toe met zijn partij
12 Oct 2014, 06:00
foto
KTPI-voorzitter Willy Soemita


KTPI-voorzitter Willy Soemita wenst ondervoorzitter Oesman Wangsabesari die vandaag zijn nieuwe politieke partij proclameert 'succes toe'. "Dat wens ik eenieder toe die een partij opricht, dus ook Wangsabesari", zegt de politicus om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

Soemita deelt mee dat Wangsabesari hem om half twee zaterdagmiddag heeft gebeld om mee te delen dat hij zondag 'Nieuwe Stijl KTPI' zal proclameren. "Hij heeft mij uitgenodigd om aanwezig te zijn. Om half vier kwam er een schriftelijke uitnodiging gericht aan het hoofdbestuur van de KTPI", zegt Soemita. Hij merkt op dat gezien het korte tijdsbestek hij niet alle bestuursleden heeft kunnen inlichten. "Wij hebben veel activiteiten gepland op zondag, dus denk ik niet dat ik aanwezig kan zijn".

Over de naam van de partij van Wangsabesari merkt Soemita op dat er verwarring kan ontstaan. Er zijn dan twee KTPI's. De politicus deelt mee dat het hoofdbestuur de KTPI al heeft aangemeld bij het Onafhankelijk Kiesbureau voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei 2015. "Ook al nemen partijen in combinaties deel aan de verkiezingen, maar de registratie is verplicht". Soemita zegt dat deze kwestie zal worden bestudeerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May