PL-structuren akkoord met intentieverklaring samenwerking
11 Oct 2014, 21:10
foto
Partijraadsleden geven toestemming aan het PL-bestuur om samen te werken op ressortraads- en districtsraadsniveau.


De structuren van Pertjajah Luhur (PL) hebben op de partijraadsvergadering zojuist het bestuur toestemming gegeven om op ressort- en districtsraadsniveau samen te werken met VHP, NPS, SPA, DA91, KTPI en BEP. Partijvoorzitter Paul Somohardjo legde uit dat de samenwerking uiterst belangrijk is. Op deze manier zullen de samenwerkende partijen de meerderheid halen op regionaal niveau, want de president en vicepresident zullen volgens hem in de Verenigde Volks Vergadering worden gekozen.

De vertegenwoordigers van acht districten waren op de vergadering in het partijgebouw aanwezig. De kernbesturen van Sipaliwini en Brokopondo waren er niet in verband met festiviteiten rond de Dag van de Marrons. Alle aanwezigen stonden na het voorlezen van een motie door Somohardjo op en gaven goedkeuring aan de samenwerking.

In de motie is opgenomen dat PL als een volwaardige en respectabele partij wordt behandeld door de partners. Surinamers van Javaanse afkomst moeten niet als derderangsburgers worden gezien. De uitgangspunten van de samenwerking zijn bestrijding van corruptie in al haar verschijningsvormen die manifest zijn in de coalitie. Herstel en bevordering van de rechtsstaat en afwijzing van de machtsstaat. De partijen gaan voor integer leiderschap. Zij maken zich zorgen over de fragiele economie en de criminaliteit. Op de BEP na hebben alle partijen al goedkeuring gegeven aan de intentieverklaring die op 29 mei is getekend. De BEP komt op 25 oktober bijeen om zich uit te spreken over de intentieverklaring.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May