Belfort belooft SRD 20.000 voor goede schoolprestaties
12 Oct 2014, 01:00
foto
Minister Edward Belfort heeft de scholieren van Moengo uitgedaagd om goede schoolprestaties te leveren. (Foto: Raoul Lith)


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie is een uitdaging aangegaan met de scholieren van Moengo. "Ik daag jullie uit. De klas die voor het eerste en tweede kwartaal erin slaagt volledig blauwe cijfers te halen, krijgt SRD 10.000 per kwartaal."

Hij sprak tijdens de lancering van het project ‘Combineer studie met sport’ op Moengo in het district Marowijne. De schoolprestaties van het district zijn het afgelopen schooljaar slecht geweest. "De hele samenleving is betrokken bij dit gebeuren. Je kunt niet wachten tot eind van het schooljaar," zei Belfort.
"Ik weet wat jullie ervaren. Ik moest vroegtijdig stoppen met de school. Want monie no ben de," schetste de minister. Hij zegt dat er bewust is gekozen voor deze strategie. "Je prikkelt ze om te studeren en samen te werken. Op de tweede plaats gaan er resultaten veranderen." Belfort is ervan overtuigd dat deze jongeren extra opletten en participeren in de klas. Een andere positieve spil van zijn uitdaging is dat het maken van huiswerk wordt bevorderd.

Ook minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) vindt dat het mogelijk is om studie met sport te combineren als er goed wordt voorbereid en gepland. "Als je goede prestaties hebt geleverd op school en in de sport, heb je in feite een goede planning gemaakt voor jezelf." Hij heeft de kinderen opgeroepen om zich extra in te zetten in wat ze doen, maar vooral de school. "Jullie moeten doorzettingsvermogen hebben en zelfvertrouwen. Wees leergierig, want zo kun je alleen maar hoger komen," stelt de TCT-topman.

Helemaal in de sfeer van onderwijs heeft Belfort de jongeren gezegd dat ze een studierooster moeten maken met hun leerkracht. Hij adviseerde de scholieren om tenminste 2 uren na reguliere schooltijd te studeren. "Niemand heeft tijd, maar tijd moet je maken. Dus ik wil dat die slechte resultaten worden weggewerkt." Hij hoopt dat hij in april zijn deel van de afspraak kan nakomen. Ook ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft de jongeren een beloning in het vooruitzicht gesteld als zij goed hebben gepresteerd op school.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May