Moengo combineert studie met sport
11 Oct 2014, 08:00
foto
Sporters gehuldigd in Moengo. (Foto: Raoul Lith)


De schoolprestaties van Marowijne zijn het afgelopen schooljaar niet best geweest. Om hierin verandering te brengen is het project 'Combineer studie met sport' gelanceerd. Dit initiatief is van de onderwijsinspectie in Moengo en wordt uitgedragen door het Moengo Netwerk. Remy Clenem, onderwijsinspecteur en lid van het Moengo Netwerk, zegt dat de bedoeling van het thema is, dat meerdere sporters zich inzetten voor geweldige prestaties maar tegelijkertijd ook goed presteren op school.

Clenem deelt mee dat er voor de leerlingen, leerkrachten en de ouders motivatiedagen georganiseerd zullen worden. In het netwerk zijn verschillende instanties, bedrijven en personen aangesloten. "Het netwerk is actief geworden na de aanname van het actieplan door de presidentiële commissie Jeugd en Jongerenwerk", legt Clenem uit. Het project wordt eerst als pilot uitgevoerd in Moengo en omgeving. Hierna volgen Albina en andere plaatsen. Clenem geeft aan dat uiteindelijk het project in heel Marowijne wordt uitgevoerd.

Blijven stimuleren
Bij de lancering van het project donderdag, zijn verschillende sporters gehuldigd. Hier waren de atleten Miguel van Assen en Dave Pika ook van de partij. Ook de Cubaanse coach Lazaro Calderon die Van Assen begeleid, heeft een eerbetoon gekregen van de organisatie. Clenem zegt dat hij geen druk op Van Assen wenst te leggen door hem als voorbeeldfiguur te noemen. "Maar als je kijkt wat hij bereikt heeft, is dat wel een enorme prestatie. In die hoedanigheid is hij als voorbeeld gesteld", meent de onderwijs inspecteur.

"Eenieder die deze man kent, weet dat hij zijn ondersteuning geeft aan sport", zegt parlementariër Ronnie Brunswijk. Hij geeft aan alles te doen om de sport in Marowijne maar in bijzonder Van Assen op een hoger niveau te brengen. "We moeten hem door ondersteunen en goed begeleiden zodat hij bij de Olympische Spelen weer goud kan halen voor Suriname", legt Brunswijk uit. Hij roept de jongeren op de school niet te verwaarlozen voor sport.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May