Gezellige sfeer bij activiteiten Marrondag in Albina
10 Oct 2014, 15:30
foto
Een danspartij op de ereloge in het Marimbo Park te Albina.


De sfeer is gezellig in het Marimbo Park te Albina. De plek is letterlijk omgetoverd tot een waar festijnpark met verschillende podia, eettentjes, kinderspelen, crafts en allerlei andere attracties. Op het water wordt er geracet in speedboten en waterscooters. Verschillende artiesten laten van hun beste zijde zien. Er zijn ook culturele optredens en demonstraties, zoals odo faya nyang.

Verschillende hoogwaardigheidsbekleders, onder wie president Desi Bouterse en diverse ministers, zijn aanwezig om de sfeer rond Marrondag te verhogen. Minister Alice Amafo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting) is gestoken in een kleurrijke traditionele klederdracht. Voor haar is deze dag om te bezinnen. "Het is belangrijk om je af te vragen wie een Marron is en wat de karakteristieken zijn. Een Marron is een strijder en doorzetter. Heden ten dage moeten we deze karakteristieken positief omzetten in ontwikkeling. Lever een positieve bijdrage en verbeter de wereld, maar begin bij jezelf", stelt Amafo.

Marinus Bee, voorzitter van de commissie die deze activiteit heeft georganiseerd, vindt ook dat de gemeenschap zich moet bezinnen. Hij is heel tevreden over de gang van zaken in Albina. "Dat er zoveel hoogwaardigheidsbekleders erop af zijn gekomen", zegt al heel wat. Hij verwacht nog meer mensen, onder wie ook de Fransen. "We hebben veel activiteiten en trekken tot de late uurtjes door", deelt Bee mee. Er zijn meer dan veertig stands en de watersport vereniging 'the Friends' gaf fraaie demonstraties op de Marowijnerivier. Een Car-audio battle staat op het programma. Later op de dag volgen nog officiele toespraken.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May