ABOP pleit voor verbroedering op Marrondag
10 Oct 2014, 01:00
foto


Het samenlevingsverband in Suriname dreigt dagelijks te worden verstoord door allerlei invloeden die zowel van binnen als van buiten op ons afkomen als natie. Het samenlevingsverband waarin we met zijn allen zij aan zij streven naar welvaart en welzijn, moet met alle ten dienste staande middelen worden behouden. Het streven naar een duurzaam samenlevingsverband is geen utopie indien wij met zijn allen geloven dat slechts verbroedering als basis hiervoor kan dienen. Op deze dag, 10 oktober anno 2014, is het voor de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP) meer dan nodig dat wij in broederschap verenigen voor een beter Suriname.

De tijd van in hokjes denken en handelen is allang voorbij. De marronpopulatie in Suriname is thans tot het besef gekomen dat door verbroedering deuren voor duurzame ontwikkeling opengaan. Zij is nu in staat grenzen te verleggen ter wille van de verbroedering met als ultiem doel een duurzame samenleving en vooruitgang. De partij die de marrongemeenschap als basis had, heeft nu haar deuren opengegooid voor alle Surinamers. Zij ondersteunt elke vorm van verbroedering die leidt tot verdere ontwikkeling. Verdeeldheid in de samenleving betekent achteruitgang. Wij dienen bijzondere sterke banden met elkaar aan te knopen om tot een hechtere natie te geraken.

In dit harmonieus samenlevingsverband rijst altijd nog de vraag hoe verhouden we ons tot elkaar? Hoe gaan we met elkaar om? Hebben we elkaar meer dan ooit nodig en is er sprake van verbroedering? Het antwoord op al deze vragen geeft aan de mate waarin we als samenleving in het echt met elkaar verbonden zijn.

Laten we elkaar met veel liefde bejegenen. Laten we elkaar niet afkraken maar juist bemoedigen. Laten we met zijn allen in eensgezindheid samenwerken aan de opbouw van dit land. Verbroedering is de basis van een duurzame samenleving. De ABOP staat ook voor verbroedering. Zij wenst eenieder maar bovenal de marrongemeenschap een gezellige bezinnings- en vredevolle Marrondag toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May