Biza werkt naar verbetering vakkundigheid overheid
09 Oct 2014, 22:30
foto
De geslaagden poseren met minister Edmund Leilis van Biza en enkele docenten. (Foto: Biza)


De geslaagden van de eenjarige Post-Bachelor Strategisch HRM-opleiding van het ministerie van Binnenlandse Zaken in samenwerking met de Erasmus Universiteit, hebben hun certificaat ontvangen. Bij de uitreiking in het Marriot Hotel, werden zij toegesproken door minister Edmund Leilis van Binnenlandse zaken (Biza).

Leilis feliciteerde de deelnemers met het resultaat van hun inspanningen en had ook een dankwoord voor de verzorgers van de opleiding. Hij memoreerde het beleid van de regering om te werken naar verbetering van de slagvaardigheid van het overheidsapparaat. Het professionaliseren van HRM functionarissen van de verschillende ministeries is een belangrijke stap dichterbij het bereiken van deze doelstelling. De overheidsfunctionarissen zullen in de toekomst in voldoende mate in staat worden gesteld het te voeren HRM-beleid binnen de overheid te ontwikkelen en uit te dragen, gaf hij aan.

Er hebben zich 118 ambtenaren aangemeld voor het volgen van de opleiding, echter konden er maar 30 deelnemers worden toegelaten. Zij hebben les gehad van diverse ervaren docenten uit Suriname en Nederland. Van de 30 hebben 28 de eindstreep gehaald. Het gaat om negen ambtenaren van Biza, drie van Openbare Werken en Financiën; Regionale Ontwikkeling en Justitie en Politie hadden elk twee deelnemers. De overige ministeries en het kabinet van de president waren elk met een deelnemer vertegenwoordigd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May