2.5 jaar achter de tralies voor vier inbraken
09 Oct 2014, 18:30
foto


Peter P. (28) hoorde op de rechtszitting donderdag rechter Marie Mettendaf een celstraf uitspreken van 2.5 jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De veroordeelde heeft vier inbraken achter elkaar gepleegd in dezelfde omgeving in het district Para. Bij twee benadeelden haalde hij ook een mes tevoorschijn en maakte onder dreiging diverse goederen buit.

Peter P. heeft de gepleegde inbraken bekend. Hij kon geen verklaring geven waarom hij zich schuldig heeft gemaakt aan de strafbare handelingen. Ook werd hij op heterdaad betrapt door een vrouw. Hij bedreigde haar met een mes. De veroordeelde is al twee keren gevonnist, voor het laatst in 2011 voor inbraak.

Officier van Justitie, Reshmi Rathipal, voerde aan dat Peter P. de omgeving onveilig maakte en het vertrouwen van de mensen die hem kennen, geschaad heeft. Op 20 mei stal hij een telefoon en had de benadeelde bedreigd met een mes. Op 21 mei maakte hij een mobiele telefoon buit. Op 2 juni zag hij een voertuig bij een woning staan en ontvreemde hieruit een radiocassette en slippers. Op 6 juni werd hij op heterdaad betrapt toen hij met een mes de benadeelde bedreigde en poogde een inbraak te plegen. Rathipal had een straf geëist van drie jaar.

Advocaat Shefani Amirkhan voerde aan dat haar cliënt alles heeft bekend. Ook is de schade beperkt gebleven, omdat een deel van de goederen teruggevonden is. Daarnaast heeft haar cliënt meegewerkt aan het proces en gaf aanwijzingen vanwaar hij de spullen had gestolen.
Mettendaf noemde de feiten zeer ernstig. Volgens de rechter heeft de man zich niet gecorrigeerd en heeft hij de buurt onveilig gemaakt. Ook Rathipal merkte op dat de gemeenschap beschermd moet worden en dat hij de norm heeft geschonden, ook al is een deel van de goederen teruggevonden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May