Hooghart: SZF gaat ook meedoen met basiszorgverzekering
09 Oct 2014, 06:00
foto
Ronald Hooghart, bestuurslid van SZF


Het bestuur van het Staatsziekenfonds (SZF) wil komende week al zover zijn dat er een Naamloze Vennootschap (NV) wordt opgericht. "Het SZF moet ook als verzekeringsbedrijf kunnen optreden om mensen het minimale pakket aan te kunnen bieden volgens de wet Nationale Basiszorgverzekering", zegt bestuurslid Ronald Hooghart aan Starnieuws. Deze verzekering is vandaag ingegaan.

Het SZF is een fonds en geen verzekeringsmaatschappij. Daarom is het nodig om een NV op te richten. Dit besluit is door het bestuur genomen. Ongeveer 300.000 mensen moeten worden verzekerd op basis van de wet. "Naast het pakket dat het SZF biedt aan ambtenaren, is er een groep van ruim 40.000 vrijwillig verzekerden. De positie van deze groep komt in gevaar omdat SZF geen verzekeringsmaatschappij is. Hooghart legt uit dat ook de andere groep, die nu wettelijk verzekerd moet zijn, door de NV op te richten ook verzekerd kan worden.

Het bestuur wijst er op dat het SZF meegedaan had aan de inschrijving om de groep tussen 0 -16 jaar en 60 jaar en ouder te verzekeren. Self Reliance had een beter bod, waardoor het SZF buiten de boot is gevallen. Gezien de ervaring en expertise die opgebouwd is, vindt het bestuur dat ingespeeld moet worden op de wettelijke voorziening waardoor mensen ook via SZF een basiszorgverzekering kunnen sluiten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May