Van een koe die loeit tot een Ams'er die bloeit
07 Oct 2014, 20:30
foto
De 'groentjes' van de AMS. (Foto: Wilfred Leeuwin)


'Wij zijn koeien en niet bang om te loeien'. Met deze leuze begon vandaag de ontgroeningsweek voor de eersteklassers van de Algemene Middelbare School (AMS). Stipt om half vier startten de groentjesleiders, de ontgroeningsweek. De nieuwe AMS-ers, gekleed als jonge gevlekte koeien compleet met horens en een melkemmer, moesten zich meteen voor het schoolgebouw opstellen met de eerste opdracht: Luid loeien als koeien.

“Het ontgroenen is om elkaar, hun omgeving en de nieuwe onderwijsmethode te verwelkomen en kennis mee te maken”, zegt coördinator en leraar Mireille Cairo. De middelbare school is een totaal ander systeem. Er wordt veel van jezelf gevraagd, de cultuur is anders en het ontgroeningsgebeuren is een manier om de nieuwe Ams'er daar bekend mee te maken.

Met het uitvoeren van de opdrachten tijdens de ontgroeningsweek, leren de nieuwe leerlingen onder andere assertief te zijn, zelfwerkzaamheid, werken in teamverband, persoonlijke inzet, maar ook hoe door gehoorzaam en plichtsgetrouw te zijn een leider te worden in de toekomst.” Het thema is dit jaar dan ook niet zomaar, ‘van een koe die loeit tot een Ams'er die bloeit”, zegt Cairo.

De ontgroeningsweek gaat door tot en met zaterdag waar de activiteit wordt afgesloten met een AMS-fuif. Op vrijdag zijn er geen ontgroeningsactiviteiten, want dan is het de dag van de Marrons, een nationale vrije dag. De volgende week begint het strakke en gedisciplineerd onderwijsproces op de middelbare scholen.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May