NH bevestigt dat Staatsolie zal participeren in goudmijn
07 Oct 2014, 13:35
foto


Nadat vanaf de jaarrede van de president op 1 oktober is uitgelekt dat Staatsolie zal participeren in het Merian Goudproject, komt het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) nu met een officiële bekendmaking. De Ware Tijd maakte vandaag uitgebreid melding van de deelname van Staatsolie in het Merian goudproject op basis van een interview met vakbondsvoorzitter Lloyd Read van de bond bij Staatsolie.

"Het Merian Goudproject is door Staatsolie beoordeeld en er is vastgesteld dat deze participatie voor Staatsolie een hele goede financiële belegging is en dat hiermee de groeipotentie en de USD-verdiencapaciteit van Staatsolie op de lange termijn verder vergroot zal worden", zegt NH in 'bekendmaking vanwege de Staat'. Suriname heeft een Delfstoffenovereenkomst gesloten met Surgold, een dochter van de Amerikaanse mijnbouwgigant Newmont.

Het niet rechtstreeks participeren van Suriname in het Merian Goudproject heeft als voordeel dat de Staat geen additionele buitenlandse lening hoeft aan te gaan, zegt NH. Staatsolie is van plan om de bevolking te laten bijdragen in de slotfinanciering van de investering. Een tweede emissie van Staatsolie obligatie is gepland voor de eerste helft volgend jaar.
pdf-icon.gif Bekendmaking_Staat.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May